36 agents de la Policia Municipal, afectats per un brot de coronavirus

S'han iniciat les proves preventives a 65 persones, entre les quals, policies, administratius, personal de grua i neteja

Un agent del cos
Un agent del cos | Juanma Peláez
01 de febrer del 2021
Dotze agents de la Policia Municipal de Sabadell han donat positiu per coronavirus, segons ha informat el Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d'Esquadra (SPL-CME) a l'Ajuntament. Una xifra que s'ha incrementat el cap de setmana, ja que el passat divendres eren tres i aquest diumenge s'havia incrementat en cinc més. A més a més, 24 persones més es troben confinades i tres més pendents de valoració. 

​Segons confirma l'Ajuntament de Sabadell, en aquests moments doncs, hi ha un total de 52 baixes a la Policia Municipal entre personal afectat pel coronavirus però també per altres motius. S'han iniciat les gestions de proves preventives a 65 persones, entre les quals, policies, administratius, personal de grua i neteja. Fins al moment es tenen resultats de 25 tests, dels quals 23 han resultat negatius i 2 positius.

Asseguren que "s’han pres totes les mesures i s’han fet els reajustaments necessaris al funcionament diari de la Policia Municipal per continuar garantint un servei de qualitat". L'organització sindical ha assegurat que les infeccions afecten els tres torns de treball i un al servei de la grua. Ha criticat que el consistori només posés mesures als efectius de la tarda i no es busqués controlar el brot a la Prefectura de Can Marcet, on opera el cos. 

Així mateix, ha carregat contra la decisió de dur a terme cribratges al torn de matí i no fer-ho a la resta de la plantilla. A la vegada, ha indicat que s'ha demanat "en alguns casos" a membres de la plantilla, que han estat contacte estret amb positius, a tornar al lloc de feina, tot i no haver complert el període complet de quarantena.