​No és un vial, és un carrer porta la protesta dels vianants per recuperar el sud de la ciutat

Un acció coordinada a cinc punts més de Catalunya

Les bicicletes han demanat tenir més protagonisme a la ciutat
Les bicicletes han demanat tenir més protagonisme a la ciutat
NacióSabadell
30 de gener del 2021
Actualitzat a les 20:03h
Aquest diumenge, a partir de les 11.30 hores, hi ha prevista una protesta de veïns i entitats per tal que el vianant guanyi espai al vehicle. Serà a la carretera de Barcelona, a l'altura dels carrers Tetuan i Lepant de Sabadell, una iniciativa impulsada per l'entitat "No és un vial, és un carrer". La finalitat és exigir polítiques per eliminar les quatre rodes i aconseguir un aire més net, guanyar més verd i espai i es faci més barri i comunitat. 

Reclamem un pla de reestructuració de la carretera Barcelona: reducció dels carrils de circulació de vehicles de quatre a dos; l'ampliació i millora dels espais per a vianants; la creació d'un carril bici segregat i un d'exclusiu per la circulació d'autobusos urbans i interurbans que en millori la velocitat comercial i ofereixi una alternativa competitiva al cotxe.

Es tracta d'una manifestació conjunta d'àmbit català que també es durà a terme a “autopistes urbanes de sis punts conflictius" del país. És a dir, a Barcelona, en dos punts del carrer Aragó, a Olot i a Premià de Mar.

A més, a pocs metres de la comitiva sabadellenca, n'hi haurà una altra: a la mateixa carretera de Barcelona, entre els carrer Sant Pere Escultor Llimona i la ronda de l’Est/Indústria, a Barberà. En el cas de la protesta sabadellenca està organitzada per Moviment Veïnal del Sud i a la barberenca per Barberà Respira.