educació

L'EDUCASSA de la «nova normalitat» atrau més de 1.500 alumnes de Sabadell

Aigües Sabadell amplia els tallers divulgatius a d'altres franjes d'edat per arribar enguany a 2.700 estudiants més

per NacióSabadell, 30 de gener de 2021 a les 14:00 |
Una de les activitats en una aula sabadellenca | Aigües Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El programa educatiu mediambiental EDUCASSA, que impulsa Aigües de Sabadell des de fa 34 anys, de la "nova normalitat", tal com l'ha definit la directora de Sostenibilitat i Transformació de la companyia, Elisabeth Santacruz, ha atret més de 1.500 alumnes, entre els mesos d'octubre i desembre.  

La iniciativa, que mostra el cicle l'aigua (servei d'abastament i depuració, entre d'altres) i que es fa amb una mirada sostenible, ha comptat amb una xifra d'assistència menor de l'habitual a causa de la pandèmia i les restriccions imposades per evitar la propagació del virus que han obligat a limitar el programa d'activitats. Per exemple, no s'han pogut dur a terme les clàssiques visites a la planta depuradora d’aigües residuals (EDAR) i les trobades a l’Aula de l’Aigua.


Tot i així, "hem garantit la continuïtat del programa i estem fent possible que cap escola de la ciutat es quedi sense activitats divulgatives sobre l’aigua i el medi ambient”, ha destacat Santacruz. I això s'ha fet perquè EDUCASSA ha dut uns renovats tallers lúdico-educatius a les aules dels centres escolars. 

De cara a la segona part del programa, s'espera augmentar i arribar a 2.700 nens més, ja que s'han afegit dos nous esdeveniments, per a nens d'entre els 3 i 9 anys: "On és l’aigua?" i "Dins l’aigua", que també es porten a terme a les escoles i que s'allargaran més enllà del primer trimestre de 2021. A més, s'està estudiant en la digitalització per oferir-ho també en línia. 


Tot plegat, i com ve sent habitual en tots els actes d'arreu, seguint totes les mesures que marquen els protocols de seguretat per prevenir de la Covid-19. És a dir, les educadores de la companyia fan servir mascareta, gel hidroalcohòlic i els materials emprats per portar a terme les activitats es desinfecten diàriament.

Aigües de Sabadell, però, té una data marcada al calendari: 22 de març, el Dia Mundial de l'Aigua. Espera que al voltant d'aquesta data, si la pandèmia ho permet, celebrar l'acte de lliurament de premis del Concurs de Dibuix CASSA. 

 

Participació