GRÀFIC L'última setmana de gener comença amb una notable reducció de la pressió hospitalària al Taulí

Rebaixa de pacients a planta i a l'UCI, per contra, 11 noves defuncions que s'eleven a 72 aquest 2021

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
29 de gener del 2021
Actualitzat el 01 de febrer a les 17:10h
L'última setmana de gener ha començat a reduir-se la pressió hospitalària a l'Hospital Parc Taulí. S'ha rebaixat el nombre d'hospitalitzats, amb dades del centre fins aquest dijous. En total 23, passant de 190 el passat diumenge fins a 167. D'aquesta vintena de disminució, 17 han estat procedents d'usuaris a planta i sis de l'UCI/semicrítics.

La unitat de crítics, després d'un mes de gener en constant crescuda -pràcticament una mitjana d'un ingrés per dia- ha iniciat un canvi i, per primera vegada, s'ha situat per sota de la quarantena i ha experimentat una lleu minvada.
 
Quant a usuaris de planta, amb 128, ha replicat la mateixa xifra que el passat 10 de gener i que ha confirmat la tendència irregular d'aquesta arrencada d'any, encara que sempre amb tendència a l'alça (com es pot veure en el gràfic superior).

Les defuncions han continuat aquesta setmana i fins dijous se n'han comptabilitzat 11, cosa que suposa que en total en aquesta arrencada d'any hi hagi hagut 71 decessos. Es consolida com el tercer pitjor mes des de l'esclat de la pandèmia al Taulí. 

Aquesta setentena de morts són el pitjor registre de la tercera onada i lluny de la segona, que va tenir novembre com a epicentre amb 50 pèrdues.