Sabadell Lliure de Corrupció troba «inversemblant» que el govern de Bustos quedi al marge de la peça 1

Sosté que al final eren els responsables d'adjudicar les obres

Jordi Soriano en una imatge d'arxiu
Jordi Soriano en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
NacióSabadell
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 18:22h
L'acusació popular en diverses peces del cas Mercuri, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, ha qualificat "d'inversemblant" que el tancament de la peça 1 de la macrocausa no tingui a cap membre del govern durant el mandat de l'exalcalde Manuel Bustos.

En un comunicat, ha manifestat aquesta sorpresa perquè "des de l’oposició es pogués influir i determinar les adjudicacions de serveis i obres públiques sense la implicació" del consistori. Ha insistit que "al cap i a la fi, eren els responsables d'adjudicar" els treballs de contractació pública. 

Malgrat, com ha remarcat, l'exregidor del PP Jordi Soriano "va fer de crossa política del PSC durant molts anys" no ha trobat plausible que tingués tanta capacitat d'influència sobre l'equip municipal. 

Sabadell Lliure de Corrupció ha garantit que "continuarà exercint la tasca de col·laborar amb la Fiscalia i els tribunals per esclarir els fets i tots els responsables", alhora que ha confiat que el jurat popular "acabi de fer justícia en un fets molt greus contra l'interés públic". 

Aquest dijous, la instructora del cas Mercuri ha tancat la carpeta de la peça 1, després de més de deu anys d'investigacions, i que fa referència a suposats pagaments per adjudicació d'obra pública i que tenen com a principal responsable i beneficiari a Soriano. Ha fixat el 16 de febrer per a la celebració del judici amb un total de 22 investigats.