Junts posa sobre la taula adaptar la normativa perquè les empreses de repartiment a domicili tinguin local

Uns espais de resguard de les pluges i d'espera de comandes per evitar "l'ús privatiu de l'espai públic"

1200_1560159664turisme_i_glovo-Bernat_Ced-4
1200_1560159664turisme_i_glovo-Bernat_Ced-4 | Bernat Cedó
NacióSabadell
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 14:02h
La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha presentat aquest divendres la moció que la formació durà al ple ordinari de febrer, que està previst celebrar-se dimarts vinent, en la qual ha demanat adaptar les ordenances municipals perquè les empreses de repartiment a domicili tinguin un local a la ciutat. 

Ciuró ha explicat que, com qualsevol activitat econòmica, "estan obligades a tenir un espai i el nombre de persones" que hi treballen i a on actuen. Ha indicat que allà on s'instal·lin servirà com a zona "d'espera i refugi de les inclemències del temps". Ciuró ha apuntat que actualment aquests riders "proliferen" majoritàriament a les portes d'establiments de menjars.

Un fet que, com ha criticat, suposa "fer un ús privatiu de l'espai públic". Per això, ha traslladat al consistori "la responsabilitat" del que passa al carrer i davant de normatives que "de vegades queden desfasades" o "superades". En aquest cas, Ciuró ha remarcat cal "reescriure-la". 

La líder de Junts ha dit que "no té constància" que d'altres ajuntaments catalans hagin posat sobre la taula aquest debat, tot i que ha volgut deixar clar que no s'entra en el model de negoci, amb la relació laboral establerta entre els treballadors i les empreses d'aquest sector.