La nova Oficina d’Entitats i Voluntariat durà el nom d'Espai Neus Català

Els veïns de Gràcia reclamen que es mantingui el nom tradicional

La futura Oficina d'Entitats i Voluntariat.
La futura Oficina d'Entitats i Voluntariat. | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
29 de gener del 2021
La Junta de Portaveus, celebrada aquest dijous, ha decidit que batejarà la nova Oficina d’Entitats i Voluntariat Espai Neus Català, en homenatge a la penúltima supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrück i per la seva lluita contra el feixisme. 

La iniciativa compta amb el suport de la Taula d’Entitats de Memòria Històrica i totes les formacions hi han donat suport -PSC, Podem, ERC, Junts per Sabadell i Cs- i la Crida per Sabadell s'ha abstingut. 

El nou equipament, situat a l’antiga seu de l’Escola Riu-sec, a la plaça de Jean Piaget, al barri de Gracia. Serà l'espai de l’Oficina d’Entitats i Voluntariat, el servei de Democràcia Deliberativa i Intervenció Comunitària i el Punt del Voluntariat. Sota el mateix sostre es faran totes les activitats que organitzen. 

Precisament, l'elecció d'aquest nom no ha agradat a l'Agrupació de Veïns de Gràcia (AVG). En una piulada, ha assenyalat que l'edifici ha de conservar "el nom tradicional", encara que ha matisat que "respectem i admirem Neus Català" i que "es mereix un bon lloc a Sabadell".

Ha relatat que el consistori el passat dilluns els va convocar per anunciar-los que "tres dies després" es duria a votació la proposta a la Junta de Portaveus, cosa que ha qualificat d'un "menyspreu", no només per a l'entitat sinó per a tots els veïns.