Reorganització de la Policia Municipal per repartir agents a tots els districtes

Es dobla la presència i el nombre d'efectius en relació amb la policia de proximitat

imatge d'arxiu de futurs agents del cos
imatge d'arxiu de futurs agents del cos | Juanma Peláez
28 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:19h
La Policia Municipal de Sabadell s'ha reorganitzat i hi haurà presència als set districtes de la ciutat. "La Policia de Districte", ha dit l'alcaldessa, Marta Farrés, i que buscarà donar solucions i d'una forma més personalitzada, ja que hi haurà sempre els mateixos agents sobre la zona. 

En total, 44 policies, a més de caporals, un sergent i un inspector, que patrullaran de 6 a 22 hores, tots els dies de setmana. "Doblem presència", ha subratllat Farrés, ja que seran dos torns que duran a terme aquesta tasca i en el nombre d'efectius, "fins ara eren 27 i tenien torn partit. No s'arribava" a tot el territori, ha assenyalat el tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez. Un servei que es podrà prestar per l'arribada de nous membres a l'estiu.  

En aquesta línia hi ha posat l'accent l'alcaldessa, "hi haurà menys rotació i permetrà fer visites a tots els barris. Sempre hi haurà una patrulla al matí i una altra a la tarda". Aquest fet suposarà que les hores setmanals presencials augmentin en un 83%, passant de nou a 16 hores.

Rodríguez ha precisat que porten més d'un any treballant amb aquest canvi de model, fet amb la complicitat de les associacions de veïns i la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) per conèixer les "necessitats del territori" i ha garantit, com a mínim, una parell d'agents per cada districte. 

Nova reformulació  

Es tracta d'una nova organització del cos, menys de cinc anys després de la darrera, impulsada per l'anterior equip municipal. La van batejar com a "Policia de Proximitat" i que va motivar queixes d'una part de la plantilla, ja que, com defensaven, havia suposat una davallada d'una desena d'efectius al torn de nit. 

L'1 de novembre de 2016 va entrar en funcionament, però el ple ordinari d'uns dies abans, pas necessari per aprovar la reformulació, igual que ara, que anirà a la sessió de febrer, de dimarts vinent, va estar marcat per la tensió entre el govern i l'oposició, per la necessitat del canvi.