1 de 10
energia renovable

FGC instal·larà plaques solars a l'estació de la UAB

També s'instal·larà a Rubí

per NacióSabadell, 28 de gener de 2021 a les 09:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà plaques solars fotovoltaiques a quatre estacions de la xarxa per tal de reduir el consum energètic i evitar l'emissió de gasos contaminants. Es tracta de les estacions de Rubí, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Sant Andreu de la Barca i Sant Boi.

La companyia ha fet una ferma aposta per l'energia solar -tota l'energia consumida pels trens i les estacions de muntanya és d'aquest tipus- i ja està en fase licitació la instal·lació d'aquestes plaques a les quatre estacions esmentades.


En total se n’instal·laran 386 que generaran anualment 157.780 KWh, amb un estalvi en emissions de CO2 de 38.024 kg/any. La previsió és que es puguin posar en servei l’estiu d’aquest any.

FGC també té en fase de projecte instal·lar-ne al Centre Operatiu de Martorell, que actualment està en obres per ampliar la capacitat màxima de maniobra i de tallers, i convertir-lo en el centre de referència dins del servei ferroviari de la línia Llobregat-Anoia.


Pel que fa als altres edificis, al d'oficines corporatiu de Barcelona n'hi ha 162, que produeixen 67.900 kWh/any - una reducció d'emissions de 16.364 kg de CO2 anuals - i al COR de Rubí, 138, que produeixen 34.104 kWh/any, i eviten l’emissió anual de 8.219 kg de CO2.

 

Participació