Més de 20.000 sabadellencs votaran en punts diferents dels habituals

El consistori garanteix la seguretat per celebrar la jornada de votació

Imatge d'arxiu d'una votació a Sabadell
Imatge d'arxiu d'una votació a Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
27 de gener del 2021
Actualitzat a les 23:31h
Més de 20.000 sabadellencs votaran en punts diferents dels habituals per a les eleccions catalanes del proper 14 de febrer, en total a les llistes definitives del cens hi ha 153.952 persones cridades a votar. I això és fruit de l'adaptació a les noves mesures de seguretat per la pandèmia, comptarà amb 59 col·legis i 246 meses electorals, 20 més que en l'anterior, i es mobilitzarà el doble de personal municipal.

Els centres que no seran punt de votació: Escola Catalunya, Sabadell Cultura (antiga Escola Creu Alta), un local del barri de la Creu Alta, Casal de la Gent Gran-Sabadell Roureda i Escola Xaloc. I els nous són: gimnàs de l’Institut Vallès, Institut Narcisa Freixas i Cruells, antic Mercat de Sant Joan, pavelló municipal de Cal Balsach, Institut Joan Oliver, Escola Espronceda,  Centre Cívic de Torre-romeu i  Escola Agnès Armengol. 

Entre el personal municipal que treballarà en aquesta jornada hi haurà entre 600 i 750 persones, 168 de les quals seran gestors de cues, 120 personal de neteja i 60 agents de la Policia Municipal, entre d'altres. Les instal·lacions estaran ventilades contínuament.    

Hi haurà espais d'espera exterior per reduir el nombre de persones a l'interior dels col·legis i només hi podrà accedir el votant, que prèviament se li haurà pres la temperatura. Les distàncies seran la tònica arreu, igual que entre els membres de les meses, que rebran un kit de seguretat amb, entre d'altres elements, mascareta facial, gel hidroalcohòlic, guants i mascareta, entre d'altres. 

"Abans, durant i després" de les votacions es faran tasques de desinfecció dels espais, tal com ha explicat la quarta tinenta d'alcaldessa, Montserrat González, i ha animat a votar perquè la seguretat està garantida i així espera que es desenvolupi al llarg del dia. Ha recordat els horaris per dipositar el sobre a l'urna: els col·lectius de risc de 9 hores a 12; resta de població fins a les 19 i col·lectius en quarantena -positius, contactes estrets i possibles positius-: de 19 a 20.