L'Ajuntament busca famílies per la campanya de comptadors intel·ligents

Des de l'any 2009 hi han participat 134 famílies que han reduït el consum un 11,2% de mitjana

Redacció
15 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:39h
L’Ajuntament de Sabadell ha obert un període de sol·licituds per participar voluntàriament a la campanya d’estalvi energètic, amb l’ajuda d’un comptador intel·ligent. Els participants reben un aparell portable que mesura el consum de l'energia elèctrica durant sis mesos de forma gratuïta, acompanyat d’un programari específic per reduir la factura. Des de l'any 2009 hi han pres part 134 famílies que han reduït la despesa energètica un 11,2% de mitjana, el que significa un estalvi econòmic de prop de 70 euros anuals per llar. 

El comptador ajuda a detectar pics de consum i a identificar millores a implantar com ara el canvi de bombetes per altres de més eficients, a optimitzar l’ús del forn o a comprar regletes que redueixen els consums ocults d’standby i aparells que no es fan servir. En el perfil de les llars participants hi predominen els habitatges plurifamiliars, amb una superfície menor a 150 metres quadrats

Aquest projecte s’emmarca dins de l’Estratègia Municipal per a la Mitigació del Canvi Climàtic (EMMCC) de la ciutat, i ha estat reconeguda per la Unió Europea com a experiència d’èxit en la lluita contra el canvi climàtic pel sector residencial. 

Nova reforma de la facturació 

Arran de la nova reforma del sector elèctric, que ha modificat substancialment les tarifes elèctriques, s’obren noves possibilitats d’estalvi econòmic a la factura elèctrica, especialment a l’hora de reduir el terme fix (potència contractada). Aquest ha pujat fins a un 70% en funció de la potència contractada existent. Alhora, des de l’1 d’octubre les companyies facturen en forma horària. 

La informació aportada pel comptador servirà als participants per poder decidir quina és la potència contractada òptima en cada cas i procedir a sol·licitar el canvi. Una reducció d’1 kW de potència contractada suposa un estalvi de 40 EUR anuals. 



,