La Crida retira el suport a la candidatura Capital de la Cultura Catalana 2024 per la pèrdua «d'unanimitat»

Així ho ha traslladat al president de l'organització de la iniciativa

El foc i els petards, protagonistes de la cultura sabadellenca
El foc i els petards, protagonistes de la cultura sabadellenca | Juanma Peláez
NacióSabadell
26 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:57h
La Crida per Sabadell ha retirat el seu suport al govern municipal perquè presenti la candidatura de la Capital de la Cultura Catalana 2024. La portaveu de la formació, Nani Valero, ho ha justificat per la pèrdua "d'unanimitat" en aquesta iniciativa, que, precisament, tal com ha remarcat, així ho requeria per esdevenir possible. 

Valero ha manifestat, en un comunicat, que s'ha de fer amb "l’acord de la ciutat i del conjunt dels seus representants electes. Per això, considerem que la gestió no s’està fent correctament", així com que no es deixa "participar a la ciutadania" d'aquests processos. Únicament, ha indicat, no s'ha exclòs Junts per Sabadell (JxS), els impulsors d'aquesta candidatura. 

La cupaire ha exemplificat aquesta "poca participació" de les entitats i "menys transparència" amb una reunió, en la qual es va convocar a les entitats, sense presència de "part dels grups polítics" i "només per informa-los dels passos que s'estan donant, sense cap mena de participació ni consideració cap a la importància d'aquestes". Ha assegurat que han demanat que es "corregeixi aquesta deriva" i que passat un temps, el procés "avança sense que s'inclogui, de cap manera, l'esperit d'unanimitat". 

Per aquest motiu, han traslladat aquest "neguit" al president de l'Associació Capital Cultura Catalana, l'organitzadora d'aquest esdeveniment. I és que d'aquí a un mes acaba el termini perquè les ciutats presentin les seves propostes, en principi no alteraria la proposta sabadellenca perquè, entre els condicionants, es compleix el que contempla l'acord unànime de ple, fet a l'octubre de 2020, però podria suposar una valoració negativa. 

En sintonia amb ERC i Cs

El posicionament públic de la Crida va en sintonia amb el que va expressar el líder d'ERC, Gabriel Fernàndez, precisament el dia que es presentava públicament, a finals de novembre, la candidatura, en un acte al Teatre Principal. Des del partit han assenyalat que "no hi ha hagut cap acció per part de l'alcaldia per refer el consens trencat". 

Des de Cs han recordat que també al novembre van alertar que "la unanimitat" de l'octubre s'havia trencat i que "només queda Junts i el PSC", perquè "no s'ha respectat" allò que es va aprovar en sessió plenària.