Sabadell vol recuperar l'activitat esportiva a la pista coberta d'atletisme

L'Ajuntament té una partida reservada de 100.000 euros per a la reconstrucció i espera la col·laboració d'altres administracions

L'Hospital Temporal Vallès Salut
L'Hospital Temporal Vallès Salut | Juanma Peláez
25 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:53h
L'Ajuntament de Sabadell ha engegat la maquinària per recuperar l'activitat esportiva a la pista coberta d'atletisme, que des del passat mes d'abril és l'Hospital Temporal Vallès Salut, construït per donar resposta davant una eventual crescuda de la pressió hospitalària al Taulí. 

El regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, ha explicat aquest dilluns, en una roda de premsa telemàtica, que la setmana passada l'alcaldessa, Marta Farrés, es va reunir amb el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i el responsable d'Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé, per avançar-los aquest propòsit municipal. 

Cortés ha assegurat que els va traslladar "la necessitat de recuperar la pista, tant bon punt deixi de ser necessària" i ha recalcat que la petició està condicionada a l'evolució "de la situació epidemiològica". Però la voluntat és que torni al seu estat original perquè la temporada vinent pugui acollir competicions esportives -normalment ho fa al desembre-.

El conveni entre el consistori i la Generalitat finalitza al juny i el passat mes de desembre, quan inicialment acabava l'acord entre les dues administracions, el director del CatSalut, Adrià Comella, ja va manifestar la seva voluntat de no allargar l'estada de l'hospital de campanya a la ciutat.

Col·laboració d'institucions per a la rehabilitació

El regidor ha recordat que la factura, aproximada, per retornar la pista coberta d'atletisme al seu aspecte inicial està al voltant dels 500.000 euros, encara que manquen aspectes tècnics que s'estan estudiant. En aquest sentit, des de l'Ajuntament, tal com ha puntualitzat, "quan es va aprovar el pla Covid es va reservar una partida de 100.000 euros" per aquests treballs, tot i així, ha demanat la col·laboració d'altres institucions per afrontar el cost. 

Per ara, les reunions han estat amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona, perquè, segons ha detallat, cal renovar el paviment sintètic i homologar la pista, entre d'altres intervencions. 

En cas que s'iniciés la modificació, les feines s'allargarien tres mesos, un cop es licités i s'adjudiqués l'obra. Des de l'Ajuntament s'ha recordat que Salut ha refet tots els hospitals de campanya que es van fer en pavellons.