L'Hospital Parc Taulí habilita una trentena de llits UCI davant «l'alta ocupació»

Seran 34 i en total n'hi hauran 64

Llits del Taulí
Llits del Taulí | Hospital Parc Taulí
NacióSabadell
25 de gener del 2021
La directora de l'àrea de crítics i del servei de medicina intensiva de l'Hospital Parc Taulí, Ana Ochagavía, ha anunciat que s'habilitaran 34 llits per a pacients UCI davant "l'alta ocupació" dels últims dies, que s'ha elevat a la quarantena i ha significat la pitjor dada de la tercera onada, per sobre de la segona
 

Ochagavia ha precisat, en un vídeo difós a les xarxes socials, que a més dels 29 en aquesta unitat i els 19 semicrítics, se'ls ha d'afegir "els 18 pacients no Covid" i, per tant, "l'ocupació és molt alta". Però no només està "tensionat" l'hospital, també la regió sanitària i per això, s'ha decidit ampliar. D'aquesta manera, hi haurà 34 llits més, cosa que faran que en total n'hi hagin 64. 

"Esperem que amb aquest increment es pugui fer front a totes les necessitats que arribin els propers dies", ha confessat la responsable del Taulí, perquè, com ha admès, les dades "són preocupants". Una previsió de cara, no només a l'afectació que pugui absorbir l'hospital sinó que també d'altres de la regió sanitària. 

Ochagavia ha assenyalat que, a més, es disposa de llits de la Unitat de Recuperació Post-Anestésica (URPA) per si calgués fer-los servir per donar resposta a la demanda. Ha precisat que actualment més de la meitat dels pacients a la UCI per coronavirus estan intubats i malgrat que la majoria són de 65 anys o majors, també n'hi ha d'una quarantena i cinquantena.