tribunals

L'Estat es resisteix a perdre la caserna de la Guàrdia Civil i recorre la sentència que atorga la titularitat municipal

El Ministeri de l'Interior presenta recurs davant el TSJC

per Albert Hernàndez , 22 de gener de 2021 a les 08:00 |
La caserna de la Guàrdia Civil | Juanma Peláez
L'Estat, a través del Ministeri de l'Interior, ha recorregut davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la sentència que atorga la titularitat de la caserna de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de Sabadell sense haver d'indemnitzar el govern espanyol, segons han confirmat fonts del consistori. Un dictamen que es va conèixer el passat 22 de desembre. 

Precisament, en el ple del gener, el primer de 2021, el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, va explicar que es va contactar amb Madrid per tractar el tema i es va demanar que descartessin allargar el litigi judicial. Encara que Gibert ja ho va advertir "no és garantia de res" que s'hagués mantingut aquesta conversa. 


Una manifestació feta durant el debat d'una moció, presentada per ERC, perquè es traslladés a Interior la desestimació d'aquest recurs i que es va aprovar per unanimitat. Va arrencar el compromís de l'alcaldessa, Marta Farrés, de seguir "insistint", cosa que va fer, segons han confirmat les mateixes fonts.

Precisament, Farrés, segons han precisat, després de conèixer la resolució va trucar a Interior i va enviar una carta al secretari d'estat de Seguretat perquè no formalitzessin la presentació d'un recurs. 


Amb aquest moviment del govern espanyol, s'allarga el serial perquè la caserna sigui plenament per a la ciutat. Ja va recórrer l'acord de ple de febrer de 2018 que anul·lava un de previ amb l'Ajuntament, que establia la cessió dels terrenys a canvi d'uns altres de 5.000 metres quadrats i tres milions d'euros. En una altra sessió plenària, de l'any 2016, es van revisar a través de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat i en una resolució va assenyalar que la parcel·la era municipal. 

 

Participació