La Síndica insta el consistori a actuar contra «l'agressió acústica» en el repartiment del gas butà

Avisa que ja hi havia queixes des de 2016

Les bombones de butà
Les bombones de butà | ACN
NacióSabadell
21 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:17h
La Síndica de Greuges de Sabadell, Eva Abellan, ha instat l'Ajuntament de Sabadell a actuar contra “l'agressió acústica” en el repartiment del gas butà, que a la ciutat ho fan Repsol i Cepsa. Ha assegurat que aquesta pràctica “perjudica” la salut de les persones i que en l'actualitat existeixen “altres vies de comunicació” amb els clients.  
 
Una demanda que neix de la protesta d'un ciutadà, per l'ús dels clàxons dels vehicles, i que el consistori ja “era coneixedor de la problemàtica des del 2016”, quan es van presentar les primeres queixes. Per això, ha denunciat que les accions dutes a terme des de l’administració local han estat “insuficients”, perquè s'ha “limitat” a contactar amb les companyies.
 
En aquest sentit, ha indicat que la petició municipal era “evitar fer soroll i confiar que canviïn la dinàmica”. Davant “la inacció” de l'Ajuntament ha reclamat “mesures més efectives per garantir un espai públic lliure d'aquesta agressió acústica per aconseguir una ciutat més saludable”.
 
Abellan ha recordat que el seu dictamen està vinculat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que vetllen per assegurar una vida sana i promoure el benestar de totes les persones.