Consulta si t'ha tocat ser en una mesa a les eleccions catalanes

L'elecció com a membre implica la participació obligatòria

Les paperetes d'uns comicis a Sabadell
Les paperetes d'uns comicis a Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
20 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:34h
El ple, en sessió extraordinària, ha sortejat aquest dimecres entre els 121.583 electors i electores de Sabadell que reuneixen les condicions establertes per la Llei Electoral per ser membre de mesa a les eleccions catalanes i que, en principi, tindran lloc el 14 de febrer. Han resultat nomenades un total de 2.214 persones.

Consulta aquí si t'ha tocat ser membre d'una mesa electoral, així com a quin és el teu punt de votació. Les condicions establertes legalment per ser membre de mesa són, ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys poden demanar de ser substituïts– i ser major de 18 el dia del sorteig. I, com a mínim, saber llegir i escriure.

Pel que fa als càrrecs de les meses electorals, es trien nou persones per mesa (un president titular i dos suplents; un primer vocal titular i dos suplents; i un segon vocal titular i dos suplents), de les quals el dia de les eleccions se n'hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. La persona que exerceixi la presidència ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Els nomenaments es notifiquen en un termini de tres dies a partir del sorteig. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de set dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell (av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta).

59 col·legis electorals i 246 meses

El nombre total d’electors que figuren a les llistes definitives del cens de la ciutat és de 153.952. La ciutat tindrà 59 col·legis electorals i 246 meses. Però per la situació de la pandèmia hi haurà canvis en els punts de votació, per les indicacions rebudes de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat.

Per aquests comicis, els centres que no seran col·legis: l'Escola Catalunya, Sabadell Cultura antiga Escola Creu Alta, local del barri de la Creu Alta, Casal de la Gent Gran - Sabadell Roureda i Escola Xaloc. En canvi, s'hi afegeixen: gimnàs de l’Institut Vallès, Institut Narcisa Freixas i Cruells, antic Mercat de Sant Joan, Pavelló Municipal Cal Balsach, Institut Joan Oliver, Escola Espronceda, Centre Cívic de Torre-romeu i Escola Agnès Armengol.

* Pots consultar aquí si ets membre d'una mesa *