GRÀFIC Els ingressos a l'UCI gairebé es doblen amb l'arribada de 2021

En 17 dies del nou any es registren 39 decessos

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Albert Hernàndez
19 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:14h
L'Hospital Parc Taulí ha rebut el 2021 amb els ingressos a les UCI/semicrítics, disparats. Gairebé s'han doblat en comparació amb el darrer dia de l'any anterior -20- i fins aquest diumenge se n'havien registrat 37, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari.

Ha estat a partir del dia 7 que han escalat després de cada recompte, tot i que el gran increment es va produir entre els dies 3 i 7, quan va passar de 17 a 28. Un creixement tan accentuat inèdit en la segona onada de la pandèmia. El nombre de pacients en aquesta unitat és assimilable a finals d'abril, quan aleshores hi havia una tendència a la baixa. 
 
 
Sigui com sigui, els 37 ingressos a UCI/semicrítics suposa pràcticament la meitat dels que hi havia en el pic de la primera onada -el Taulí el 9 d'abril de 2020 en va comptabilitzar 70- i s'apropa a les xifres de novembre -el pitjor mes de la segona onada-, quan va arribar a tenir-ne 42. 

Quant a planta, la xifra també ha experimentat un augment continuat els primers dies de 2021, fins assolir els 143, uns registres que no es veien des de principis de maig. En total a l'Hospital Parc Taulí hi ha 180 persones ingressades amb coronavirus. 

Les defuncions també s'han incrementat amb el nou any. En total, 39, 11 de les quals entre els dies 8 i 10 de gener. Per sobre de setembre, octubre i desembre.