Un equip d'Endesa s'instal·la a Can Puiggener per fer «reparacions ràpides»

L'Ajuntament interpel·la Generalitat per imposar sancions més elevades que les que pot aconseguir el consistori

Un tècnic d'Endesa revisant comptadors
Un tècnic d'Endesa revisant comptadors | ACN
18 de gener del 2021
Actualitzat a les 18:26h
Els primers dies de 2021 unes 800 famílies van patir talls de llum, coincidint amb l'arribada del temporal Filomena. Afectacions esteses a diversos barris, com a Can Puiggener, on des del passat cap de setmana hi ha un equip d'Endesa que està amatent per fer "reparacions ràpides" en el cas que es produeixi alguna incidència, ha explicat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert. 

Un grup d'operaris que són fruit de les negociacions entre consistori i companyia, després que la setmana passada es reunissin per tractar aquestes interrupcions del subministrament a la ciutat. "Aquest cap de setmana ens han dit els veïns que s'han fet actuacions molt ràpides" i per a Gibert, es tracta "d'un pas endavant". 

Tot i així, ha garantit que seguiran "negociant i portant casos a Fiscalia", sempre i quan siguin constitutius de delicte, així com parlant amb la Generalitat perquè actuï contra l'empresa davant aquests talls del servei a famílies d'aquest barri i de la localitat en general. 

En aquest sentit, el tinent d'alcaldessa ha recalcat la importància de l'actuació del Govern, perquè "pot imposar sancions més elevades", sota l'empara de la Llei de qualitat i garantia del subministrament elèctric, que les que contempla el Codi de Consum, en resposta a la petició feta des d'ERC. Els republicans han criticat que no s'utilitzi aquesta via, sent Sabadell "un dels 15 del país que té competències en consum".

En el mandat 2015-2019, ha recordat ERC, es van obrir 14 expedients contra les elèctriques, que agrupaven els casos d'unes 250 famílies. Gibert ha replicat que el Codi de Consum es "limita" a multes de 10.000 euros i si intervingués l'executiu català, ha continuat, "serien de molts milers d'euros. Una cosa molt major".