L'Escola Virolet acollirà alumnes en el nou edifici el curs 2022-2023

Així ho ha garantit el regidor d'Educació, després que s'hagi donat llum verda per iniciar les obres

El centre educatiu d'infantil i primària
El centre educatiu d'infantil i primària | Ajuntament de Sabadell
18 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:42h
El curs 2022-2023 els alumnes de l'Escola Virolet de P3 a 1r de l'ESO ho faran en el nou edifici que es començarà a construir de forma imminent. Així ho ha dit el regidor d'Educació, Manuel Robles, aquest dilluns, ja que la junta de govern local ha aprovat la llicència d'obres i, per tant, que arrenquin els treballs. 

"En breu veurem maquinària", ha expressat Robles a la parcel·la a tocar on hi ha els actuals barracons del centre educatiu. Ha calculat uns 18 mesos d'obres, encara que ha matisat que depenent del decurs de les feines "es poden escurçar terminis". 

Robles ha explicat que "en paral·lel es treballarà per tenir un institut escola". Per això, ha precisat que primer es traslladaran els d'infantil i primària i després "continuar amb l'ampliació" i no ha fixat una data final, perquè "encara s'està estudiant". Tanmateix, ha garantit que el curs 2022-2023 hi haurà nou edifici per acollir aquests estudiants i ha destacat aquesta bona notícia, perquè s'acaba "una reivindicació des de fa molt de temps".  

Les obres de construcció van a càrrec de la Generalitat i l'edifici estarà situat al solar que hi ha entre els carrers de Varsòvia, 67-91, Berlín, 2-30, i Copenhaguen, 82-116. Compta amb un pressupost de 4.103.000 euros i tindrà dues línies.  

El 2024 l'Institut Arraona-Can Llong?

El titular d'Educació ha apuntat la possibilitat que l'Institut Arraona-Can Llong pugui estar el curs següent, el 2023-2024. "Va una mica més endarrerit" del que estava previst, "però no molt fora dels terminis prefixats, tenint en compte l'afectació de la pandèmia", ha puntualitzat. I això s'ha produït, perquè també en junta de govern s'ha aprovat una addenda en el conveni entre l'Ajuntament i el Govern.

Robles ha afirmat que en el text signat el 2018, i que caducava el passat 31 de desembre, "encara no s'havien acabat els acords" i s'havia de trobar "una solució o ampliació". Ara, amb aquesta modificació s'ha allargat un any el conveni. El consistori vallesà va cedir el 2018 uns terrenys, entre els números 1 i 79 del carrer de Zuric, per aixecar aquest edifici.