Xavier Roca pren possessió del càrrec de director de la UPC-ESEIAAT

En un acte aquest divendres, ha renovat per quatre anys més la seva direcció de la prestigiosa Escola d'Enginyeria

Presa de possessió de Xavier Roca com a director de la UPC-ESEIAAT
Presa de possessió de Xavier Roca com a director de la UPC-ESEIAAT | UPC-ESEIAAT
Redacció
17 de gener del 2021
Xavier Roca va ser reelegit el passat mes de desembre per seguir al capdavant de l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aerospacial i Audiovisual de Terrassa (UPC-ESEIAAT), amb una àmplia majoria de vots. Aquest divendres s'ha celebrat l'acte de presa de possessió, amb aforament limitat i amb la presència de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. 

Xavier Roca és Doctor Enginyer Industrial per la UPC des de 2005 i professor de la UPC Terrassa des de 1999. Abans d'esdevenir director de la UPC-ESEIAAT, Roca havia desenvolupat les funcions de sotsdirector del 2011 al 2015. A més, és investigador al Grup de Recerca i Innovació de la Construcció (GRIC) i professor al Departament d'Enginyeria de Projectes i la Construcció. Roca seguirà dirigint durant quatre anys més una de les escoles d'enginyeria més importants de l'estat espanyol.

A banda dels alcaldes, a l'acte també hi ha assistit el rector de la UPC, Francesc Torres, així com diverses autoritats acadèmiques i representants d'organitzacions empresarials i entitats socials de Terrassa. No obstant, l'aforament ha estat molt restringit, per això s'ha emès en directe per via telemàtica. 

L'ESEIAAT és un centre docent fruit de la fusió entre l'Escola d'Enginyeria de Terrassa i de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial i Aeronàutica de Terrassa. Fa quatre anys, Roca ja en va ser el seu primer director electe i ara revalida mandat. L'ESEIAAT és una escola que pertany a la UPC des de la seva fundació i actualment la formen prop de 4.500 estudiants en els 10 graus i 10 màsters que s'hi imparteixen.A més, hi treballen 33 grups de R+D que transfereixen informació tecnològica a les empreses.