Educació

Rosa María Sebastián, la primera dona en dirigir el Parc de Recerca de la UAB

Substitueix Francisco Javier Lafuente, el nou rector

per NacióSabadell, Vallès Occidental | 16 de gener de 2021 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La catedràtica de Química Orgànica Rosa María Sebastián és la nova directora del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Es converteix així en la primera dona en dirigir l'entitat, en substitució de l'ara rector de la universitat, Francisco Javier Lafuente, que ha estat el director els últims quatre anys. Sebastián combinarà el càrrec amb el de vicerrectora d'Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB. 

Sebastián és doctora en Química per la UAB i posteriorment va dur a terme una estada al Laboratoire de Chimie de Coordination (CNRS). Més tard va tornar al campus vallesà i des del 2006 forma part del personal docent i investigador permanent de la universitat.


La seva recerca ha evolucionat des de l'estudi sintètic de molècules petites fins a arribar a la preparació de materials polimèrics. Actualment supervisa un grup de recerca consolidat finançat i ha tutoritzat nou tesis doctorals i set en desenvolupament.

A més, ha participat en en quatre projectes competitius i 15 contractes amb empreses, dels quals s'han derivat 12 patents en explotació, dos doctorats industrials i el Premi Nacional de Recerca al Partenariat públicprivat entre la UAB i Henkel KGaA & Co. 


El Parc de Recerca de la UAB és una fundació sense ànim de lucre, creada per la UAB, el CSIC i l'IRTA. Té com a objectiu impulsar i millorar les activitats de transferència de tecnologia i coneixements dels seus membres, promoure l'activitat emprenedora i facilitar la interacció entre la recerca, el món empresarial i la societat. 

 

 

Participació