Activat un servei telefònic per seguir les persones grans que viuen soles

No tenen gaires vincles socials i familiars i no tenen servei de teleassistència

1200_1591277029SetmGG2020_VPallars
1200_1591277029SetmGG2020_VPallars
NacióSabadell
16 de gener del 2021
L’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa un servei de seguiment telefònic i acompanyament emocional per a gent gran, major de 70 anys, que viuen soles i no tenen servei de teleassistència. Es tracta de persones que no tenen gaires vincles socials i familiars i en la situació actual de pandèmia poden quedar aïllades socialment. 

Amb aquest contacte es poden detectar mancances i necessitats d’aquest col·leciu i, si escau, poder derivar-les als serveis que siguin necessaris per millorar la seva qualitat de vida. La previsió és arribar a contactar amb prop de 5.000 persones.

La iniciativa la duu a terme la Unitat de Trauma, Crisi i Conflictes de Barcelona (UTCCB), integrada a la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Un grup de psicòlegs especialitzats efectuen les trucades i fan un control quinzenal de les persones identificades.

Així mateix, elaboraran un informe per mitjà de l’aplicació municipal que ja es va utilitzar durant l’estat d’alarma, quan es van fer trucades a persones grans per detectar riscos d’aïllament i deteriorament emocional. El personal de la UTCCB identificarà els casos que requereixin actuacions concretes i els traslladarà als serveis municipals perquè hi actuïn.