coronavirus

GRÀFICS El Taulí va tancar l'any amb 123 hospitalitzats i 32 defuncions

El 2020 van morir més de 500 persones al centre hospitalari per la Covid

per Albert Hernàndez , Sabadell, 15 de gener de 2021 a les 08:00 |
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
L'Hospital Parc Taulí va tancar el 2020 amb un total de 123 pacients i 32 defuncions, la xifra més baixa de l'últim trimestre de l'any. El que sí va ser una crescuda, especialment en l'últim tram de desembre, les hospitalitzacions, just abans que comencessin les vacances escolars de Nadal es van enfilar per sobre del centenar -112-.

El darrer dia de 2020, hi havia 103 usuaris a planta i 20 a UCI/semicrítics, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari. Més d'un centenar d'hospitalitzats, uns registres que no es veien des de la primera quinzena de novembre, el pitjor mes de la segona onada. Al desembre, el dia 10, s'havien notificat 76 pacients a planta, la xifra més baixa des del 22 d'octubre.

 
 
Per contra, els crítics o semicrítics van representar una reducció fins a 20, nou menys que quan va començar desembre. Tot i així, va suposar un increment, ja que durant aquest període van ingressar 14 pacients en aquesta unitat.Els decessos no es van aturar els últims dies de l'any, concretament en el penúltim va haver-hi cinc, gairebé la meitat de la segona quinzena concentrades en aquesta jornada. En total, 32 morts i això que al desembre van comptabilitzar-se, com a mínim, quatre dies sense defuncions. 
 
 
Amb aquesta vintena, en tot 2020 van morir 516 persones a l'Hospital Parc Taulí per la Covid-19, sent els mesos de març i abril els més severs, amb 142 i 179, respectivament. Quant a la segona onada, declarada des de l'octubre, va tancar l'any -i trimestre- amb 115 pèrdues de vida.  

Altres notícies que et poden interessar

 
 

Participació