S'ha de vacunar algú que hagi passat el coronavirus? Un especialista del Taulí resol dubtes al voltant de la immunitat

Valentí Pineda, a més de pediatre infectòleg, és membre del Consell Assessor de Vacunacions de l’Agència de Salut Pública i president de la Societat Catalana de Pediatria

Un dosi de la vacuna
Un dosi de la vacuna | Juanma Peláez
NacióSabadell
17 de gener del 2021
Aviat s'arribarà al primer mes de l'inici de la campanya de vacunació contra la Covid-19, cosa que suposarà el tram final per aquelles persones que ja es van punxar perquè en poques setmanes adquiriran immunitat.

Tot i així, encara hi ha dubtes sobre la vacuna. El pediatre i infectòleg de l'Hospital Parc Taulí, Valentí Pineda, a més també és membre del Consell Assessor de Vacunacions de l’Agència de Salut Pública i president de la Societat Catalana de Pediatria, resol dubtes sobre aquest procés. 

Per exemple, cal que es vacunin persones que han passat la malaltia? Pineda ho té clar: sí. I el motiu és que hi ha un desconeixement sobre la duració de la immunitat dins l'organisme. 
 

L'especialista també ha garantit que les vacunes creades són "eficaces" davant les noves variants aparegudes. Tot i així, ha subratllat que "l'avantatge" és que les de Moderna i Pfizer/BioNTech podrien "adaptar-se" i en sis setmanes es podria fer una de nova per combatre el virus.