El govern municipal demana a Madrid que descarti el recurs per la caserna de la Guàrdia Civil

El ple aprova per unanimitat que s'insti el govern espanyol a desestimar l'apel·lació

La Guàrdia Civil de Sabadell
La Guàrdia Civil de Sabadell | Juanma Peláez
12 de gener del 2021
Actualitzat a les 22:43h
El govern municipal de PSC i Podem ha contactat amb el Ministeri de l'Interior per demanar-li que descarti la presentació d'un recurs al dictamen judicial, en què certifica que l'equipament és municipal. Així ho ha informat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, durant la celebració del ple ordinari del mes de gener, el primer de 2021, dut a terme aquest dimarts.

Una petició que es va fer uns dies després de conèixer la resolució judicial, el passat 27 de desembre, encara que ha advertit que "no és garantia de res" i ha afegit, "no sabem com acabarà". Una opinió que ha esgrimit l'alcaldessa, Marta Farrés, "la decisió de l'Estat no depèn de mi". Una demanda que s'ha conegut arran de la presentació de la moció d'ERC per tal que s'insti el govern espanyol a desestimar el recurs. 

El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, ha dit, en la presentació de la proposta, que "no sigui una carta. Volem incidència política" i que a l'argument jurídic, cal afegir-hi el consens del ple -s'ha votat per unanimitat- com a mostra de força davant Madrid i que sigui "amb celeritat", cosa que Farrés ha garantit "ja s'ha fet. L'únic que puc fer és insistir". 

La líder de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, ha precisat que "el que cal fer és negociar" i que la moció tracta una altra vegada el que es va parlar en el ple de desembre. Tant la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, com el líder de Cs, Adrián Hernández, han felicitat la feina feta per l'anterior mandat. "Igual que s'és crític, també se sap agrair i fer-ho públic", ha manifestat Morell, mentre que Hernández ha assenyalat "van encertar" en portar l'afer a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat.