L'Ajuntament analitzarà les teulades municipals per facilitar l'autoconsum

Acord unànime del ple a la moció de Junts per Sabadell

12 de gener del 2021
Actualitzat a les 21:06h
Unes instal·lacions fotovoltaiques
Unes instal·lacions fotovoltaiques | Cellers Torres
El ple de gener de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha aconseguit el primer acord unànime de l'any, gràcies a la moció presentada de Junts per Sabadell (JxS) perquè l'Ajuntament faci un cens de les teulades municipales perquè s'hi puguin instal·lar plaques fotovoltaiques i es faciliti l'autoconsum. 

Tal com ha explicat la portaveu de la formació, Lourdes Ciuró, es tracta de l'impuls de les conegudes comunitats energètiques que suposen "un consum responsable i sostenible i sense ànim de lucre". És a dir, que amb la cessió d'aquests espais municipals, els veïns puguin obtenir la seva pròpia energia, a més s'incentivi amb bonificacions fiscals. 

Es tracta "de donar una passa més" i que l'administració sabadellenca faci de "tractor". A més, ha defensat que suposa que "els veïns no segueixin depenent dels oligopolis, perquè ni sancions ni crides a la seva responsabilitat social corporativa els hi fan pessigolles". El regidor d'ERC, Santi Valls, ha apuntat en aquesta línia, "el paper" del municipalisme "per posar-ho a mans dels consumidors" i ha afegit, "tenim un deute ètic i moral per fer-ho". Ha suggerit ampliar la moció a que no siguin únicament teulades, així com tampoc únicament energia fotovoltaica com ara, biomassa.  

El regidor de Cs, José Luis Fernández, ha aplaudit la iniciativa de Junts, però ha admès que ho troba "complicat" i ha vist amb bons ulls "l'assessorament" que contempla la moció per fer difusió d'aquesta opció. La regidora de la Crida per Sabadell, Anna Lara, ha puntualitzat que es fa referència a la fotovoltaica "perquè és la que contempla bonificacions" per normativa i ha instat fer pressió perquè s'ampliï a d'altres fonts no renovables.