​Confirmada la voluntat per signar l’última pròrroga amb la TUS

El ple dona el vistiplau perquè la relació entre l'Ajuntament i la cooperativa arribi als 50 anys

Una part de la nova flota d'autobusos
Una part de la nova flota d'autobusos | Juanma Peláez
12 de gener del 2021
Actualitzat a les 18:23h
El ple ordinari de gener, celebrat aquest dimarts, novament de forma telemàtica, ha aprovat la voluntat de prorrogar -l’última- el servei del transport públic urbà de la ciutat, que gestiona Transports Urbans de Sabadell (TUS), amb els vots favorables de l’equip municipal, PSC i Podem, ERC, la Crida per Sabadell i Cs i l’abstenció de Junts per Sabadell (JxS).
 
El tercer tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez, ha remarcat la “resposta” donada especialment durant la pandèmia, destacant la introducció pionera de gel hidroalcohòlic a la flota, i els resultats favorables de l’estudi, en comparació amb l’entorn. I ha avançat en la incorporació de cara a l’ampliació de relació “el respecte al medi ambient”.
 
La portaveu de JxS, Lourdes Ciuró, ha demanat “una revisió profunda” de la concessió per “fer-la més competitiva”, perquè després de 40 anys “actualment el 100% de les inversions són de l’Ajuntament” i ha suggerit que s’introdueixen millores en sostenibilitat i mobilitat. Un parer que ha compartit el regidor de Cs, José Luis Fernández, que ha reclamat “conèixer les condicions que s’imposaran” a la TUS.
 
El regidor d’ERC, Santi Valls, ha destacat “la qualitat” de la xarxa de busos i s’ha avingut a revisar si la relació entre administració i cooperativa por ser d’una altra forma. Una fórmula que ha proposat el regidor de la Crida per Sabadell, Lluís Perarnau, o fins i tot “la municipalització”.

D'aquesta manera, es perllongarà el servei deu anys més, la darrera pròrroga, després de gairebé quatre dècades de relació i un cop s'arribi a 2032, la TUS haurà celebrat mig segle de la seva fundació.