1 de 10
tribunals

El TSJC desestima el recurs de la concessionària per la pèrdua d'una entrada al pàrquing del centre

Està en marxa el plec per la nova concessió que permetrà unir l'aparcament actual amb el de la plaça Major

L'estat actual de l'entrada a l'aparcament del Passeig | Albert Hernàndez
per NacióSabadell, 12 de gener de 2021 a les 15:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 12 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs contenciós que l'empresa SABA havia presentat contra l'Ajuntament de Sabadell per la pèrdua d'una de les dues entrades d'accés a l'aparcament de la plaça Doctor Robert, al centre de la ciutat. L'accés es va eliminar per les obres de remodelació del passeig de la Plaça Major, que ara també inclou una estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) -Sabadell Plaça Major-.

En un comunicat, el consistori ha assenyalat que el TSJC considera que l'administració no és responsable del desequilibri econòmic que la pèrdua de l'antic accés pugui haver provocat a SABA. El govern local treballa ja amb el plec de condicions per a la gestió o explotació de la futura concessió, que unirà l'actual pàrquing amb el de la plaça Major.


L'empresa va interposar un recurs contenciós contra l'Ajuntament al 2009, quan la Generalitat va comunicar que el perllongament de la línia S2 dels FGC suposaria el tancament definitiu d'un dels accessos a l'aparcament que gestiona la concessionària a la plaça Doctor Robert. Es tractava de l'efecte derivat de la creació d'una estació a la plaça Major, que obligava a eliminar l'accés ubicat en aquest espai, però que de retruc generava un nou espai que ara es convertirà en una ampliació de l'actual aparcament.


"El Tribunal no considera l'Ajuntament responsable de la supressió de l'accés, ja que va ser una altra administració la que va fer el planejament corresponent", ha apuntat. També s'ha tingut en compte que no es van presentar al·legacions ni reclamacions per part de SABA durant el termini d'exposició de les obres.

Ara el consistori està treballant en l'elaboració del plec de condicions de la futura concessió per a la gestió i explotació del nou aparcament al centre de la ciutat. Els serveis tècnics municipals redacten ara l'avantprojecte del futur aparcament, que inclou la remodelació dels accessos actuals i la interconnexió de l'aparcament actual i el nou. Està previst que al segon trimestre de 2021 tant el plec de condicions com l'avantprojecte ja estiguin enllestits per iniciar la seva tramitació d'aprovació i fase de concurs.

 

Participació