serveis bàsics

​L'Ajuntament de Montcada denunciarà Endesa pels talls de llum al barri de Can Sant Joan

Les interrupcions es produeixen des de fa nou mesos i duren entre tres hores i un dia sencer

per NacióSabadell, Sabadell | 11 de gener de 2021 a les 18:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Montcada i Reixac denunciarà la companyia energètica Endesa pels constants talls de llum registrats al barri de Can Sant Joan. Consideren que la falta de manteniment ha fet que en els darrers nou mesos es produeixen talls diàriament, que van des de les tres hores de durada a un dia sencer.

L'alcaldessa, Laura Campos, exigeix a la companyia energètica que faci un manteniment adequat de les instal·lacions, que apunta que estan obsoletes, una gestió deficitària que assegura que afecta "als barris més populars". L'Associació de Veïns de Can Sant Joan afegeix, a més, que es tracta d'una zona de la localitat on hi viuen moltes persones grans, amb el greuge que els talls suposen per aquest col·lectiu.


Campos ha assenyalat que denunciarà la companyia al Departament d'Indústria de la Generalitat i a l'Agència Catalana de Consum per possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania. De la mateixa manera, considera que incompleix l'obligació de subministrament d'energia.

"És inadmissible l'actitud d’Endesa, a qui no li ha tremolat la mà per augmentar un 40% les seves tarifes en plena onada de fred i ni per tallar el subministrament elèctric a famílies vulnerables amb l'objectiu d'obtenir grans beneficis d'un dret bàsic", assenyala Campos en un comunicat. "Exigim a Endesa que realitzi el manteniment adequat de les instal·lacions obsoletes que té al municipi i que afecten, sobretot, als barris més populars", afegeix.


L'alcaldessa també ha traslladat al Consell Comarcal del Vallès Occidental la petició d'emprendre accions legals de forma conjunta amb altres municipis de la comarca que també pateixen talls de llum, com ara Terrassa o Sabadell.

 

Participació