Els carters reials, la cita prèvia i l'«streaming», algunes novetats de Nadal «que han vingut per quedar-se»

Una quarta part de la gent que va reservar finalment no va presentar-se

Els Reis d'Orient a Sabadell
Els Reis d'Orient a Sabadell | Juanma Peláez
08 de gener del 2021
Actualitzat el 09 de gener a les 10:55h
El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha avaluat la programació nadalenca de Sabadell i, més enllà de "l'èxit" i la lectura "molt positiva", ha destacat que els carters reials, la cita prèvia i l'streaming "han vingut per quedar-se" de cara a futures celebracions a la ciutat que comportin grans aglomeracions. 

Quant a Nadal ha explicat que els carters reials tindran un punt al Centre Cïvic de Sant Oleguer l'any vinent i "tindrem tots els punts cardinals de Sabadell coberts". També ha celebrat l'organització de la Fira Reial que ha definit com un "Vapor Reial evolucionat" i malgrat "la bona acollida" de les cavalcades estàtiques, "pel fet d'estar més a prop dels Reis d'Orient i el cara a cara amb els nens, som una societat mediterrània i ens agrada el carrer". D'aquesta manera, ha tancat la porta que sigui una opció de cara al futur. 

La cap de servei de Cultura, Jordina Puntí, ha precisat que entre un 20 i un 25% de les reserves fetes amb cita prèvia no s'han presentat, "potser perquè n'agafen més" per assegurar que podran anar-hi, ha apuntat Puntí i s'ho ha anotat com una matèria a millorar, encara que ha afirmat que aquest fet també ha passat en d'altres ciutats. "No pots arriscar a fer un aforament del 125% i se't presenti tothom", ha subratllat. 

En aquest sentit, de la Rosa ho ha qualificat com un "handicap" i que "haurem d'aprendre a utilitzar-ho correctament", suggerint que els tiquets perduts tornin novament al sistema. Així mateix ha posat l'accent en "l'autoregulació" de la ciutadania i que amb el pas dels mesos, posant la mirada a la Festa Major, ja hi haurà un aprenentatge adquirit per optimitzar aquest mètode. Perquè, tal com ha dit, "s'ha demostrat que és la garantia de la seguretat". 

L'streaming també ha estat un dels elements que es tindran en compte "en actes puntuals". La retransmissió feta el passat dia 5, entre les 18 hores i les 20, amb personal de Ràdio Sabadell, va tenir pics de visualització de 9.000 usuaris.