Junts porta al primer ple de l'any l'impuls de les comunitats energètiques

Demana que l'Ajuntament faci un estudi de les teulades municipals i implementi modificacions fiscals

Una de les instal·lacions fotovoltaiques de la ciutat
Una de les instal·lacions fotovoltaiques de la ciutat | Ajuntament de Sabadell
10 de gener del 2021
Junts per Sabadell (JxS) portarà al ple de gener, el primer de l'any i programat per a dimarts vinent, que l'Ajuntament de Sabadell impulsi les comunitats energètiques. Un nou concepte per generar energia, "amb un consum responsable i sostenible i sense ànim de lucre", ha explicat la portaveu de la formació, Lourdes Ciuró. 

La proposta de JxS busca que el consistori ajudi en aquesta implementació i ho faci amb un la identificació de les teulades municipals, que disposin de suficient espai per instal·lar-hi diverses plaques fotovoltaiques, com ara les de l'Escola Industrial, l'Artèxtil, les biblioteques i els mercats, ha enumerat Ciuró, entre d'altres. I ho complementi amb bonificacions fiscals per incentivar aquesta opció. 

Ha explicat que l'energia que es generés arribaria en un radi de 500 metres, "el que permet la normativa", ha precisat. Els veïns interessats haurien de constituir-se en cooperativa i assumir el cost de la inversió de tota la infraestructura i calcular el temps d'amortització. "L'Ajuntament no és un operador energètic", ha volgut deixar clar i ha afegit "fa de tractor" i ha de fer una promoció d'aquesta alternativa. 

Ciuró ha destacat l'ajuda que suposaria per combatre la pobresa energètica i a les famílies vulnerables i "és una manera de democratitzar" aquest servei bàsic. Ha assenyalat que hi ha municipis que estan fent proves pilot, però Sabadell podria ser una de les "pioneres". La líder de JxS ha assegurat que si es donés el vistiplau l'any vinent podria estar en marxa i estaria estés a tota la ciutat en aquest mandat.