Sabadell començarà a sancionar les «conductes incíviques» dels patinets elèctrics a partir del 13 de gener

La Policia Municipal farà fins al moment una tasca de pedagia i informació de la nova normativa

Un patinet elèctric
Un patinet elèctric | ACN
08 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:39h
La Policia Municipal de Sabadell començarà a sancionar les "conductes incíviques" dels conductors de patinets elèctrics a partir de dimecres vinent, 13 de gener, d'acord amb la nova normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT), que va entrar en vigor el segon dia del nou any, tal com ha afirmat el tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez. 

Per ara, ha puntualitzat, els agents faran una tasca d'informació als usuaris. Diverses patrulles es repartiran per la ciutat per dur a terme aquesta feina. Ha subratllat que aquests aparells "no són una joguina" i s'han de diferenciar d'altres, com ara els que duen les criatures.

Rodríguez ha especificat que es multarà, per exemple, qui circuli per la vorera i ha demanat "sentit comú" en espais de plataforma única com hi ha al Mercat Central per "adaptar" la velocitat a la del vianant. Així mateix, ha celebrat l'arribada d'aquesta regulació, "es posa ordre". 

La DGT ha determinat que els patinets elèctrics, sobre el qual només pot anar-hi una persona, no poden circular per voreres i zones de vianants, ni per per vies interurbanes, travessies i autopistes i autovies que transcorrin per poblacions, tampoc per túnels urbans. Sempre que sigui possible hauran d'utilitzar el carril bici i la seva velocitat no pot superar els 25 km/h. A més, els conductors no poden anar amb auriculars posats ni parlant pel telèfon mòbil i s'han de sotmetre a controls d'alcoholèmia si se'ls demana.