La Crida vol que es recuperi la «plena titularitat» de l'aeroport

Pretén aconseguir l'acord unànime d'aquest objectiu i que siguin els serveis tècnics els que busquin la fórmula

Un helicòpter aterrant a l'aeroport
Un helicòpter aterrant a l'aeroport | Juanma Peláez
09 de gener del 2021
La Crida per Sabadell vol que que es recuperi la "plena titularitat" de l'aeroport de Sabadell. I en el primer ple de l'any, que està previst celebrar-se, novament de forma telemàtica, dimarts vinent, portaran una moció perquè així s'aprovi. La regidora, Anna Lara, ha assegurat que "és absolutament necessari" i ha afegit que "en el fons sempre ha estat així", perquè es va cedir, tal com ha recordat, "per a activitats militars" que van cessar als anys 60. 

Lara ha dit que és important partir "com a base" de la unanimitat del ple en aquest objectiu i que després hi haurà matisos "sobre la fórmula", la qual no ha descartat que sigui a través de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, igual que s'ha fet amb la caserna de la Guàrdia Civil.   

En aquest sentit, però, la cupaire ha matisat que han de ser tots els serveis tècnics del consistori els que determinin el procediment i que així ho recull la seva proposta de cara a la sessió plenària. "No condicionem el format", ha manifestat. 

Ha detallat que l'inici d'aquesta infraestructura, situada a l'entrada sud de la ciutat, cap a 1930 i que l'exalcalde Antoni Farrés ja va fer moviments en aquesta mateixa línia amb una reclamació. "Tècnicament no té sentit en relació amb l'acord original que tenia", ha finalitzat Lara.