Més de 75.000 persones participen a diverses activitats nadalenques de Sabadell

Més de la meitat es concentren en visitar el pessebre; l'Ajuntament destaca "la victòria" contra la Covid

Les places Doctor Robert i Sant Roc
Les places Doctor Robert i Sant Roc | Juanma Peláez
08 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:55h
Amb la marxa dels Reis d'Orient es posa punt i final a l'època nadalenca, un període que enguany ha estat marcat clarament per la pandèmia i les mesures que han obligat a limitar els aforaments, així com fer indispensable la cita prèvia, la mascareta, la distància i el rentat de mans. Tot i així, 76.539 persones han participat de les activitats -sense comptabilitzar l'Ambaixador Reial ni la Fira de Santa Llúcia, ni el trenet pels eixos comercials-. 

El passat 27 de novembre es donava el tret de sortida amb la tradicional encesa dels llums que, per evitar aglomeracions, es va fer per cinc punts de la ciutat de manera simultània. Era el principi de gairebé un mes i mig d'una programació ajustada al moment. El pessebre, una de les grans novetats d'enguany, ha estat l'element que més persones ha atret: 40.151, sense tenir en compte el nombre recollit el dia de Reis. 

La Fira Reial, és a dir, la casa de Melcior, Gaspar i Baltasar del 2 al 5 de gener, a més del Món dels Desitjos, el Bosc de les Fades i tallers, entre d'altres, ha concentrat 15.756 visitants, on hi havia dos circuits d'entrada i sortida i gestió de l'accés.

"Un pas de pardal" de la companyia del pallasso Toti Toronell, les bombolles gegants que van situar-se a la plaça Doctor Robert un cop va acabar la Fira de Santa Llúcia, 15.570 usuaris. Els parcs de Nadal, 3.145 i els carters reials, 1.917.

Des d'aquell ja llunyà 27 de novembre, el Govern ha anunciat dos plans de restriccions, un per al Nadal i un altre per al postNadal, després que a la segona setmana de desembre es disparessin els contagis arreu i especialment un cop passat el pont. Això va alterar l'agenda nadalenca i va obligar a suspendre el trenet que feia la volta al voltant de l'Ajuntament, l'única cancel·lació del programa. 

"Una altra victoria contra el coronavirus"

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha admès que estan "molt satisfets" i ha qualificat de "molt exitosa" l'organització de les activitats nadalenques d'enguany. De la Rosa ha assenyalat que "tot i les xifres, hem trobat les fórmules" per desenvolupar-les, "una altra victòria contra el coronavirus". 

A més, ha recalcat que la ciutat "ha tornat a demostrar que la cultura és segura, ens cuida i ens alimenta". Ha agraït la tasca de tots els tècnics, professionals i entitats per aconseguir que poguessin dur a terme "tota la programació nadalenca" i sota la garantia de "la màxima seguretat".