Sabadell es prepara davant la possibilitat que arribi la neu

Activa en fase de prealerta del pla Neucat

La nevada de fa gairebé tres anys
La nevada de fa gairebé tres anys | Juanma Peláez
NacióSabadell
07 de gener del 2021
Actualitzat el 08 de gener a les 9:02h
Les previsions meteorològiques no són clares, ni tampoc 100% segures, però hi ha l'amenaça que la neu arribi a la costa i la serralada prelitoral a partir de dissabte. De cara aquest fet, l'Ajuntament de Sabadell s'ha preparat per reaccionar si finalment s'acaba presentant la neu i es pugui actuar. 

Els diferents punts d’emmagatzematge de sal distribuïts per la ciutat es troben a punt per donar servei, també s'han repartit als equipaments esportius, centres cívics i CAPs. Així mateix, es reforçarà el repartiment als centres educatius per afrontar la represa del curs, en cas que fos necessari. Una sal que estarà en punt concrets de la ciutat per garantir la mobilitat del transport públic. 

La caiguda de les temperatures també mantindrà en marxa l'operació fred -dona servei a persones que viuen al carrer-. El vehicle de la Unitat d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja continua sortint per informar que hi ha la possibilitat de passar la nit a l’alberg del Molí de Sant Oleguer i, en cas que no ho vulguin, oferir-los mantes i sopar calent.

Així mateix, durant el dia està obert l’espai diürn de C'àritas que se suma al que ja estava funcionant a la seu de Creu Roja. D’altra banda, l’equip de Sabadell Sostre, gestionat per l’entitat Actuavallès, continua fent tasques de detecció i seguiment als carrers.

Per tot plegat, s'ha activat en fase de prealerta el pla Neucat per aquesta possibilitat de precipitació en forma de neu. Entre d'altres consells, s'ha apuntat obrir l'aixeta per evitar la congelació de les canonades, evitar els desplaçaments innecessaris i revisar l'estat de les carreteres, entre d'altres.