La Crida reprèn la petició d'anul·lar el contracte d'Smatsa després d'un any «sense resposta»

Recupera la demanda de fa un any que insta el consistori a portar-lo a la Comissió Jurídica Assessora

Les instal·lacions de la concessionària
Les instal·lacions de la concessionària | Albert Hernàndez
07 de gener del 2021
Actualitzat a les 14:16h
La Crida per Sabadell ha tornat a moure fitxa perquè s'anul·li el contracte de la recollida de residus i neteja viària, que duu a terme Smatsa, demanant-ho a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat a través de l'Ajuntament. La portaveu de la formació, Nani Valero, ha explicat que ho fan després d'un any "sense resposta" davant la instància presentada pel partit

Valero ha detallat que "ens hem vist en l'obligació de registrar un escrit perquè s'iniciï el procés de revisió d'ofici", així com que es valorin les "conseqüències jurídiques i patrimonials". Ha dit que "no és cap drama" recórrer aquest organisme del Govern, posant com a exemple la caserna de la Guàrdia Civil, "gràcies això tenim una sentència favorable". 

La regidora, Anna Lara, ha indicat, però, que "segueix sobre la taula" donar resposta a la instància i si no és així, "reobrim aquest camí, que té el recorregut que té". 

Valero ha criticat que en aquest últim any hi ha hagut decisions diverses amb la concessionària, com ara, ha precisat, acceptar el fraccionament, cosa que "ratlla el compadreo" i "no s'actua de forma responsable". Ha recordat que el contracte de recollida de les escombraries "és el més important" de l'administració local.   

Dues reunions de la comissió 

La portaveu de la Crida ha assenyalat que la comissió informativa especial sobre Smatsa, aprovada que es creés per unanimitat en el ple de novembre de 2019, només ha celebrat "dues reunions prèvies i dues de formals" i hi havia una tercera, que es va aturar, ha rememorat, en la qual havien d'intervenir entre d'altres, l'actual regidor Lluís Perarnau (aleshores era responsable a l'equip municipal de Serveis Municipals, Seguretat i Prevenció) i els exregidors Albert Boada i Xavier Guerrero.

Valero ha dit que la comissió "tenia una temporalitat" i la seva pròrroga havia de passar pel ple, "però ni va arribar-hi", ha matisat. "Es va desmuntar d'una forma intencionada", ha resumit.