Ja s'ha ocupat més de la quarta part del Centre d'Empreses de Can Roqueta

Hi resideixen una quinzena d'empreses | L'alcalde Juli Fernàndez i el regidor de Nova Economia, Albert Boada, han visitat la instal·lació

Redacció
14 d'octubre del 2015
Actualitzat el 15 d'octubre a les 8:30h
L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha visitat el centre de negocis amb el regidor de Nova Economia, Albert Boada.
L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha visitat el centre de negocis amb el regidor de Nova Economia, Albert Boada. | Ajuntament de Sabadell

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha visitat el centre de negocis amb el regidor de Nova Economia, Albert Boada. Foto: Ajuntament de Sabadell


El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta registra una ocupació del 25%. Recentment han finalitzat les obres de la primera planta de la instal·lació, de forma que a l’oferta de naus, espais de treball i serveis comuns en lloguer s’hi sumen ara despatxos per a ús privat. Així ho han assegurat l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el regidor de Nova Economia, Albert Boada, que han visitat la instal·lació aquest dimecres.

L'equipament compta amb 8.500 metres quadrats i inclou 23 despatxos d’entre 10 i 100 metres quadrats, quinze naus industrials al voltant de 200 metres quadrats de planta amb 50 metres més d’altell, zones de coworking i espais d’incubació oberts a projectes universitaris. 

Segons dades municipals actualment hi resideixen una quinzena d’empreses, majoritàriament de menys de tres anys de vida, amb plantilles de prop de 40 persones. A la zona de despatxos hi ha vuit espais ocupats per empreses vinculades principalment al sector serveis. Destaquen les activitats relacionades amb l’oferta de solucions per a la indústria, les telecomunicacions o el màrqueting.

D’altra banda, cinc naus ja estan assignades a empreses de fabricació de maquinària, sistemes d’aïllament per a la rehabilitació energètica d’edificis o manteniment per a la protecció contra incendis i prevenció de riscos, entre d’altres.

Pel que fa al coworking, durant aquests dies s’ocuparan dos espais, un per a un projecte empresarial i l’altre per a l’entitat Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE). En aquest darrer cas, a través d’un acord amb el Vapor Llonch, un equip de col·laboradors voluntaris, professionals en actiu i retirats, amb experiència en diferents disciplines i procedents de diversos sectors industrials podran assessorar projectes empresarials des de Can Roqueta. 

"El Centre d’Empreses és un punt estratègic per a la nostra política industrial d’arrelament al territori, les empreses industrials poden trobar a la ciutat un ecosistema que els faciliti allò 
que necessiten", ha assegurat l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez. També ha afirmat que és un recurs més per avançar cap a la reindustrialització i l'economia productiva que els ciutadans necessiten.

Albert Boada, regidor de Nova Economia, ha destacat que el Centre d’Empreses està obert a “totes les persones que tinguin una iniciativa productiva, perquè disposin d'un espai de treball que més enllà d’un viver és també un lloc d’interrelació i cooperació interempresarial entre les empreses del Centre i també de les dels set polígons industrials de la ciutat”. 

Les empreses residents tenen a disposició el suport empresarial que s’ofereix des del Vapor Llonch i la resta d’espais que inclou l’edifici i poden fer ús d’altres serveis com el lloguer de sales per reunions d’empresa, amb clients, espais per desenvolupar demostracions de producte, trobades anuals o consells de direcció, a banda de comptar amb recepció, correspondència i altres serveis centralitzats com el de manteniment i neteja de zones comuns, entre d’altres.