13 persones ateses al carrer en l'operació fred

La segona vegada que s'activa la iniciativa en tres dies de 2021 per la caiguda del termòmetre

per NacióSabadell , 4 de gener de 2021 a les 21:34 |
Un total de 13 atencions la nit d'aquest diumenge en l'operació fred, que dona servei a persones que viuen al carrer en cas que les temperatures siguin especialment baixes. Una iniciativa conjunta entre l'Ajuntament de Sabadell i Creu Roja, amb la Unitat d’Emergència Social (UES), i la col·laboració de Sabadell Sostre, projecte local d'atenció aquest col·lectiu gestionat per Actuavallès.

Aquestes atencions s'han traduït en el subministrament de mantes, abrics i menjar calent, i tothom qui necessitava un lloc per dormir ha estat derivat a l’espai temporal d’allotjament, on hi han dormit 20 persones. 


Davant les previsions que continuï la baixada del mercuri i es mantinguin els registres baixos, motiu pel qual continuaran en marxa les accions per donar-hi cobertura. A més, Càritas obre l’espai d’acollida diürna del carrer de Duran i Sors per a les persones sense sostre que s’hagin d’atendre al dispositiu, on se’ls ofereix servei de dutxa, esmorzar, roba neta, dinamització i acompanyament, dinar i berenar.

Des de el consistori es demana la col·laboració ciutadana per poder arribar a tothom que necessiti atenció. En cas de detectar persones que passin la nit al carrer, sense atenció, es demana avisar la Policia Municipal (900 112 092, o bé 092 si es truca des d’un telèfon fixe) per tal d’actuar.


 

 

Participació