seguretat

Agents de la Policia Local de Castellar avisen que hi ha la mateixa plantilla que fa 12 anys

També es mantenen les mateixes condicions i retribucions, segons denuncia el cos

per NacióSabadell, 3 de gener de 2021 a les 14:00 |
Concentració d'agents davant l'edifici consistorial | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agents de la Policia Local de Castellar del Vallès reclamen al govern municipal una millora de les condicions del cos. Denuncien que la trentena d'agents que configura actualment la plantilla és insuficient per cobrir tot el territori del municipi, caracteritzat per disposar de barris allunyats del centre de la localitat. De la mateixa manera, reclamen increments salarials i igualar les seves condicions amb la d'altres cossos policials de municipis de l'entorn, com ara Sabadell o Sant Quirze.

El col·lectiu ha traslladat les seves demandes al consistori, que ha declinat fer valoracions en considerar que és un tema que volen treballar internament. Els agents consideren que l'actual plantilla ha quedat curta per un municipi de 24.000 habitants, on es manté el nombre de policies que hi havia al 2008. També es manté, apunten, les mateixes condicions laborals i retribucions.


"Reclamem un increment de plantilla i millorar les condicions laborals, que es reorganitzi el cos i es faci d'acord amb les policies de municipis del voltant com Sabadell, Terrassa, Caldes de Montbui o Sant Quirze, estem per sota", denuncia Lluís Sousa, agent de la Policia Local de Castellar i enllaç sindical del col·lectiu. Apunta que a dia d'avui el 41% dels agents superen els 50 anys, i que si no s'incorporen nous efectius al 2025 la xifra s'elevarà al 47%.

Aquest fet suposa que molts dels agents necessiten processos de reciclatge per adaptar-se a noves rutines i processos d'actuació. Demanen, així, formació per a tota la plantilla, sobretot per aquells agents que fa més temps que són al cos.


Per aquest motiu han traslladat la situació a l'equip de govern. "Hem intentat parlar cinc cops amb l'alcalde sense èxit", assenyala, si bé sí que han pogut traslladar la situació a l'executiu local, que no els ha donat una resposta al respecte.

El passat 17 de desembre van dur a terme una concentració de protesta davant del consistori, amb distàncies entre els participants, i no descarten futures mobilitzacions si no s'aconsegueix resoldre la seva situació.

 

Participació