coronavirus

Eden, el primer nadó de l'any nascut al Taulí

S'havien consumit 83 minuts de 2021 i ha pesat 3,790 quilograms

per NacióSabadell , 2 de gener de 2021 a les 08:00 |
Eden ha estat el primer nadó de l'any que ha nascut a l'Hospital Parc Taulí. A l'1:23 hores ha nascut i ha pesat 3,790 quilograms. El bebé i la seva família són veïns de Palau-solità i Plegamans. 
  El naixement al centre hospitalari sabadellenc no ha estat dels primers a Catalunya. Sí ho ha estat el de Yinara Carmona Jiménez, de Constantí, que ha vingut al món als pocs segons d'entrar a 2021. A la regió sanitària Metropolitana Nord, a la qual pertany la capital vallesana, el primer ha estat el del Ricardo, a les 00.18 hores.

 


Cal recordar, que des d'aquest divendres el permís per paternitat s'amplia i passa a ser de 16 setmanes. D'aquesta manera, s'equiparen els permisos dels dos progenitors, que són amb el 100% del salari i de forma intransferible, és a dir, que un progenitor no pot cedir setmanes a l'altre. Els pares dels nounats estaran de permís obligatori i a jornada completa durant les sis primeres setmanes posteriors al part.


A partir de les sis setmanes, els progenitors poden decidir quan fer les altres 10 setmanes de permís que té cadascun, previ acord amb l'empresa, fins que el fill o filla faci 1 any. La condició és que s'ha de fer per períodes setmanals, ja siguin a jornada sencera o parcial, i que l'empresa ha d'estar avisada amb 15 dies d'antelació.

Altres notícies que et poden interessar

  

Participació