Alerta per nevades en cotes baixes aquest dilluns

La neu pot ser abundant al Pirineu Occidental i aparèixer en punts de la Noguera i la Catalunya Central

Neu el dia de Nadal a Esterri
Neu el dia de Nadal a Esterri | Ramon Baylina
NacióDigital
27 de desembre del 2021
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís davant la possibilitat de nevades aquest dilluns a Catalunya en cotes de només 500 metres, on es podrien acumular 2 centímetres de neu.

La neu pot ser abundant al Pirineu Occidental (Val d'Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Alt Urgell), també a les comarques de la Cerdanya i el Solsonès, i aparèixer en punts de la Noguera i la Catalunya Central.

Es poden acumular més de 5 centímetres a partir dels 700 metres. En paral·lel, el vent continuarà fort –amb ratxes de fins a 80 km/h- però menys que en les últimes 48 hores i girarà a ponent al llarg de la jornada. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) al nord de la Costa Brava, especialment entre el cap de Creus i el cap de Begur.

Les nevades s'emmarquen en una predicció general de molt fred per tot el territori durant totes les festes nadalenques. En alguns punts de Catalunya, aquest dissabte també s'han produït fortes ventades. En un dia, els Bombers han atès uns 60 avisos pel vendaval, que ha superat els 140 km/h a l'Alt Empordà.