Grans desperfectes al Parc Natural de Collserola després dels forts aiguats de divendres

El Consorci avisa que alguns trams restaran tancats o inoperatius durant un temps indeterminat

Camí de l’àrea de lleure del Torrent de Can Coll a Can Codina
Camí de l’àrea de lleure del Torrent de Can Coll a Can Codina | Parc Natural de Collserola
Redacció
24 de desembre del 2020
Actualitzat el 30 de desembre a les 17:10h
Les fortes pluges del passat divendres que van afectar principalment al Vallès Occidental han causat multitud de desperfectes als camins del nord-est del Parc de Collserola. En certs punts, ja s'hi està actuant d'urgència, però el Consorci avisa que alguns trams restaran tancats o inoperatius durant "un quant temps". 

L'acumulació d'aigua va provocar una important crescuda de la riera de Sant Cugat i dels torrents tributaris, que va tenir com a conseqüència que molts camins propers a aquesta xarxa, paral·lels o que la travessen, quedessin afectats amb diversos graus de consideració. 

Els punts que han quedat més malparats són: Can Cerdà a Can Güell; de Torre Gresa a l’àrea de lleure del Torrent de Can Coll i d’aquesta àrea a Can Codina; el B9 des de la carretera d’Horta a Cerdanyola a l’enllaç amb el B11; els del barri de Canaletes (Cerdanyola) a Can Catà i a Serra na Joana, el de Flor de Maig a Can Calders, el de Can Borrell a Sant Medir, el de Sant Cugat a Can Borrell i el del Turó de Montcada.

Des de dilluns ja s'estan efectuant tasques al Parc per obrir-hi camins, traient arbres caiguts i branques que barren el pas, i retirant tant les restes d’esllavissades com les acumulacions de terra procedent dels torrents. Un cop els camins estiguin secs, s’hi podran fer actuacions per millorar-ne el ferm.

Per la seva envergadura, en alguns casos caldrà redactar projectes d’arranjament o, si escau, de modificació dels traçats dels camins, per evitar que es puguin repetir situacions similars a les viscudes.

Cada any s’inverteixen 145.000 € en el manteniment ordinari dels camins de la xarxa de prevenció d’incendis del Parc. A més, els dos últims anys s’hi han fet actuacions extraordinàries per restaurar-hi talussos afectats per temporals, els arranjaments dels quals s’han dissenyat per fer-los resistents als fenòmens meteorològics més extrems.