Poblenou tornarà a disposar d'atenció primària sense metges

El servei sanitari retornarà al barri amb un equip compost per un infermer i un administratiu

L'equipament de salut del Poblenou
L'equipament de salut del Poblenou | Google Maps
24 de desembre del 2020
Actualitzat el 26 de desembre a les 12:42h
El barri del Poblenou de Sabadell tornarà a disposar de consultori mèdic després que aquest dimarts, personal tècnic de l'Institut Català de Salut (ICS) hagi considerat adient l'espai del Centre Cívic. Una proposta que va posar a la seva disposició l'Ajuntament per retornar l'activitat assistencial en aquesta zona de la ciutat. 

El personal tècnic de l'ICS valora positivament els espais addicionals que presenta el Centre Cívic del Poblenou. La decisió del Departament de Salut de la Generalitat arriba després que el consistori vallesà demanés que el servei de salut que es prestava al consultori local quedés garantit. 

Així doncs, per assegurar al mínim el risc de transmissió dins de l'equipament, s'ha previst que el mostrador d'atenció -actualment a la mateixa planta de les consultes- es traslladi a l'entrada principal per tal de fer una primera detecció per establir si l'usuari presenta algun símptoma compatible amb la Covid i subministrar una mascareta quirúrgica a tots els usuaris. 

L'alcaldessa Marta Farrés afirma que "calia buscar una solució per desencallar la manca de servei al barri del Poblenou i que els veïns i veïnes tornessin a disposar d’atenció sanitària". "Des de l’Ajuntament vam fer una proposta que respon a les necessitats sanitàries que ens havia manifestat la Generalitat. És una prova més que quan es busquen solucions, les diferents administracions arribem a acords satisfactoris per totes les parts", ha sentenciat. 

La data d'obertura però, encara està per definir. Tot dependrà de la instal·lació de la infraestructura necessària per adequar l'espai. Així doncs, el servei sanitari retornarà al barri amb un equip compost per un infermer i un administratiu, dirigit a realitzar el control i seguiment de malalts crònics i fer les cures que siguin necessàries. 

Les visites al consultori seran programades i es realitzaran entre les 8 h i les 15 h
de dilluns a divendres. I en cas de detectar-se simptomatologia compatible amb
la Covid-19, es derivarà al CAP La Serra o a l’Hospital Parc Taulí en funció de la
gravetat que presenti.

El consultori local està tancat des de l’inici de la pandèmia de COVID, ja que no
podia garantir els circuits d’entrada i sortida de l’espai establerts amb la nova
situació sanitària. Des de llavors l’Ajuntament havia demanat a la Generalitat que
es busqués una solució per garantir la continuïtat del servei.