Sabadell estudia adoptar una nova línia de busos 100% elèctrica

La conducció és suau i l’experiència a bord per a les persones usuàries és còmode i silenciosa

NacióSabadell
24 de desembre del 2020
Una imatge del primer bus 100% elèctric que posaran a prova
Una imatge del primer bus 100% elèctric que posaran a prova | Cedida

Sabadell aposta per una nova línia d'autobusos 100% elèctrica. Aquest dimecres, TUS rebia en les seves instal·lacions un primer autobús totalment elèctric per realitzar un recorregut sense passatgers i provar el seu funcionament. La prova pilot també ha servit per veure com el vehicle s'adapta a les característiques de la ciutat en el marc de la recerca i coneixement de les diferents tipologies i de sistemes de combustible alternatius per copsar l'experiència de l'usuari a bord. 

Segons l'Ajuntament, es tracta d'un bus de la marca BYD, un fabricant xinès amb experiència en el món de l'electromobilitat. Un model de 8,7 metres de longitud -mini bus-, que té una capacitat de 22 seients per a passatgers, un motor elèctric de 165 kW i bateries de 174 kW/h. La conducció és suau i l’experiència a bord per a les persones usuàries és còmode i silenciosa. 

Durant les properes setmanes es realitzaran més proves amb diferents models d'autobusos amb aquesta tecnologia de zero emissions per testar i avaluar les condicions de les bateries, la seva càrrega i manteniment. 

La incorporació progressiva de busos elèctrics a la ciutat permetrà avançar cap a un model de mobilitat lliure d'emissions i sorolls. Seguint amb el compromís de l'equip de govern per una mobilitat més sostenible i eficient, aquest any ja s'han incorporat al servei municipal 14 nous vehicles híbrids que formen part dels 28 que la companyia ja té en total i que representa un 43% del total de la flota.