«Vitals», el documental que s'endinsa a l'essència de la Covid-19

El sabadellenc Fèlix Colomer enregistra de març a juny pacients i sanitaris de l'Hospital Parc Taulí i s'estrenarà al febrer a HBO

El sabadellenc en plena acció al Taulí
El sabadellenc en plena acció al Taulí | Juanma Peláez
28 de desembre del 2021
Actualitzat el 03 de febrer del 2021 a les 22:03h
El sabadellenc Fèlix Colomer ha gravat un documental sobre el coronavirus i ho ha fet seguint la vida d'una desena de persones, entre sanitaris, pacients i familiars, de l'Hospital Parc Taulí. Vitals és un retrat, com diu, "per a la història" d'aquesta pandèmia i que el 7 de febrer s'estrenarà amb tres capítols a HBO.
  "Un amic que treballa a l'Hospital del Mar em va dir que havia de fer alguna cosa amb el que estava passant", detalla Colomer i després d'unes gestions amb el Taulí, "vaig tenir totes les portes obertes per gravar". "Van veure que era més necessari que mai", justifica i afegeix, "i em vaig llançar a l'aventura". Era el mes de març i davant del que es trobava, amb rodatges de deu o més hores, un altre càmera es va afegir amb ell i posteriorment un microfonista. 

Colomer, també director de Shootball, que tracta el cas Maristes i compta amb la participació del pederasta confés, Joaquín Benítez, segueix el mateix patró: "On està la veritat del que està passant? Als hospitals. Doncs, hi entro, gravo i deixo que les coses passin". Això s'ha traduït en unes 200 hores per editar i que han acabat en tres capítols d'entre 55 minuts i una hora. 

Hi ha una desena de trames, entre sanitaris i pacients, i òbviament "hi ha moments de tristesa i girs de guió", ressalta, amb morts i també persones que es recuperen. "Hi ha històries que evolucionen i pacients que, un cop surten, s'enfronten" al dia a dia i a la seva família. "Personatges molt potents", resumeix i assegura que ha tingut bona acollida.
 

El personal sanitari del Taulí Foto: Fèlix Colomer


El "fixatge" per HBO

El sabadellenc relata que mentre anaven gravant ja editaven el material. La productora de El Terrat es va afegir al projecte, juntament amb Forest Film Studio -la mateixa que Shootball-, i en el DocsBarcelona es va establir el contacte amb HBO, que com diu, "els va agradar, perquè era una cosa diferent" de la pandèmia i insisteix el component "històric" del document. 

Aquest és el tercer documental que porta la firma de Fèlix Colomer, a més de Vitals i el del cas Maristes, es va estrenar amb Sasha. Es tracta d'un treball de final de carrera a l'ESCAC que busca la reflexió sobre els períodes d'acollida amb les estades d'estiu de nens d'altres països a Catalunya. Per aquest treball va estar nominat als Premis Gaudí de 2018 i n'ha guanyat d'internacionals amb Shootball