El Vallès Occidental sud celebra l'anunci de l'hospital i avisa que fiscalitzaran el seu compliment

El protocol d'inici del projecte s'ha de signar al gener

La pintada que reclama la construcció del centre sanitari
La pintada que reclama la construcció del centre sanitari | Albert Hernàndez
NacióSabadell
27 de desembre del 2021
El passat divendres, el Departament de Salut sorprenia amb l'anunci de la promesa de construir l'Hospital Ernest Lluch, als terrenys on fa més de deu anys es va posar la primera pedra. Va ser l'únic que es va fer, en una parcel·la a la frontera entre Montcada, Ripollet i Cerdanyola. Els municipis que es beneficiaran d'aquest servei, a més dels anteriors, també Barberà i Badia, han celebrat aquest projecte però avisen que estaran atents al seu compliment.

L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, ha assegurat, en un fil a Twitter, el treball conjunt amb la resta de municipis "perquè sigui la definitiva. No permetrem més incompliments i el govern que sorgeixi de les eleccions del 14-F haurà de fer realitat el projecte".
  També a través de les xarxes socials ha manifestat la seva alegria el batlle de Barberà, Xavier Garcés. "Seguirem de prop aquesta decisió i continuarem lluitant fins que obri les portes i doni un servei sanitari com mereixem", ha indicat en una piulada. 
  L'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, en la línia dels seus col·legues, ha recalcat el concepte de fer seguiment de manera atenta i coordinada davant el que és una reivindicació històrica del territori. La seva homòloga de Badia, Eva Menor, ha destacat que vol que la població sigui tenint l'Hospital Parc Taulí com a referència, però "celebrem que s'anunciï la seva construcció perquè el descongestionarà". Per últim, l'alcalde de Cerdanyola, Carles Cordón, ha expressat satisfacció i la fiscalització perquè es compleixi. 

El protocol d'inici del projecte se signarà a finals del mes de gener. El futur centre tindrà una població de referència de 176.383 habitants, corresponent a Ripollet, Cerdanyola, Badia, Barberà i Montcada.