La justícia assegura que l'antiga caserna de la Guàrdia Civil és municipal

L'alcaldessa celebra la resolució i demana "prudència" perquè no és ferma

La caserna de la Guàrdia Civil
La caserna de la Guàrdia Civil | Juanma Peláez
NacióSabadell
22 de desembre del 2020
Actualitzat a les 15:01h
L'Ajuntament de Sabadell no haurà d'indemnitzar el govern espanyol per poder fer ús de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. Així ho ha anunciat el consistori, després d'haver rebut la sentència, que es pot recórrer. Una resolució que neix del contenciós presentat pel Ministeri de l'Interior arran de l'acord de ple de febrer de 2018 que anul·lava l'acord previ de l'administració local. 

En aquest pacte s'establia la cessió dels terrenys a la ciutat a canvi d'uns terrenys de 5.000 metres quadrats i 3 milions d'euros, que el plenari i ara la justícia han negat. De fet, al 2016 es va apuntar a fer una revisió dels acords a través de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, i en una resolució va assenyalar que la caserna era de titularitat municipal.

"És una gran notícia per a la ciutat, ja que amb la decisió, Sabadell podrà comptar amb un gran espai i a més en un àmbit tan estratègic com és la Gran Via", ha manifestat l'alcaldessa, Marta Farrés. "De moment cal ser prudents i esperar a veure si l'advocacia de l'Estat recorre o no però en tot cas, tenim una sentència que és favorable a la ciutat i això cal valorar-ho positivament", ha afegit .

Els acords contra els quals l'Estat va presentar el recurs desestimat ara pels tribunal comportaven que l'Ajuntament prengués possessió plena i efectiva de la totalitat dels immobles que configuren l'antiga caserna en coherència amb el dictamen emès poc
abans per la Comissió Jurídica Assessora. La sentència es pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.