Bloqueig del rectorat de la UAB per exigir «el retorn a les aules»

En una carta adreçada al nou rector avisen carreguen contra la "rigorositat" de les avaluacions

La protesta al rectorat de la UAB
La protesta al rectorat de la UAB | SEPC UAB
NacióSabadell
21 de desembre del 2020
Actualitzat a les 20:54h
Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han bloquejat aquest dilluns les entrades al rectorat per exigir "el retorn a les aules", perquè des de la docència "no mostren senyals d’afluixar", tot i el context de crisi provocat per la Covid-19. Una protesta que persegueix "una educació de qualitat".  
  En un carta adreçada al nou rector, Javier Lafuente, ha assenyalat que "el model híbrid" de la universitat, en què tota la docència va passar a ser virtual, excepte els exàmens, està provocant que gent es quedi enrere per l'afectació de la pandèmia. Ha carregat contra la "nul·la flexibilització de cara a les avaluacions finals" i que els controls seran presencials, malgrat haver realitzat més de la meitat el semestre en línia, cosa que ha subratllat es deu "a la descoordinació de la docència i les activitats a avaluar".

Així mateix, ha indicat que "no s'ha tingut en compte la clara pèrdua de qualitat educativa que suposa" i per això s'ha insistit la tornada a les aules, així com flexibilitzar els terminis de lliurament, un avís de mínim dues setmanes prèvies abans de convocar una prova, la gratuïtat i disposició de tot el contingut de les matèries, garantir espais segurs a la universitat per estudiar, eliminar l'assistència a classe com a percentatge de la nota i treure els criteris per poder presentar-se a les proves finals o recuperacions, entre d'altres exigències.

El SEPC ha insistit en l'aposta per la presencialitat, perquè "és la millor eina pedagògica d'aprenentatge", sempre que es garanteixin les distàncies de seguretat a les aules, la incorporació de material higiènic, un augment de l'oferta del transport públic per evitar aglomeracions, ventilació natural i purificació de l'aire i PCR suficients per docents i alumnes.

El SEPC ha recalcat que "la rigorositat exigida dista profundament" amb el transcurs del semestre i ha determinat que la seva acció i demandes, davant la situació provocada pel coronavirus, volen formar part de la solució.

A última hora de la tarda, els estudiants han continuat tancats a l'interior. Han determinat que les demandes són "de mínims i sentit comú" i han criticat que es porti setmanes negociant i forçant trobades amb el rectorat.