GRÀFIC La incidència de la Covid-19 al Taulí s'estabilitza la primera quinzena de desembre

No es registren morts en quatre dies i es mantenen la dotzena

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
19 de desembre del 2020
L'afectació del coronavirus s'ha estabilitzat en aquesta primera quinzena de desembre a l'Hospital Parc Taulí. Especialment en l'última setmana, després d'una arrencada de mes amb una notable alliberació de la pressió -novembre va tancar amb més de 120 ingressos-, rebaixant per sota del centenar les hospitalitzacions.

Precisament, a partir del dia 8, els hospitalitzats no han sobrepassat els 98, com tampoc han rebaixat dels 92, segons dades del mateix centre hospitalari. La dinàmica ha estat irregular, amb pujades i baixades, passant de les 98 del dimarts 8 fins a les 97 d'aquest dijous, en una setmana que ha començat amb novament 98.  
 
 

Els pacients a planta s'han reduït en aquesta primera quinzena, de 89 a 82. Malgrat que en la darrera setmana han pujat, de 76 fins aquests 82. Però si el focus se centra en els darrers dies el nombre és pràcticament el mateix. En relació amb l'UCI/semicrítics, la rebaixa ha arribat a la meitat en 15 dies, de 29 a 15, una xifra que s'ha mantingut aquesta setmana.

Tot plegat, són estadístiques assimilables a les que es registraven a mitjans d'octubre, quan també es va experimentar una estabilització dels hospitalitzats i a partir dels últims 11 dies va començar a escalar fins arribar al pic més alt, per ara, d'aquesta segona onada, 162 el 9 de novembre

Sense defuncions 

El darrer mes de l'any també ha portat un fre en les morts. Si novembre és, fins al moment, el pitjor, amb una cinquantena de defuncions, desembre ha rebaixat la tendència. Una dotzena de decessos i cap entre dilluns i dijous. Això fa que les 12 hagin arribat en 13 dies.